Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Έλεγχος κατοικίας εξ αποστάσεως μέσω σύνδεσης internet

Βάσει της εμπειρίας μας είμαστε σε θέση να κατανοούμε πως πλέον οι διαρρήκτες έχουν εξελίξει τον τρόπο δράσης τους και τον έχουν προσαρμόσει στα δεδομένα που δημιουργεί η τεχνολογία και όντας προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν συστήματα συναγερμού στην προσπάθεια τους να εισβάλουν σε έναν χώρο αναζητούν τρόπους να τα παρακάμψουν.

Ένας από τους συνηθέστερους είναι να κόβουν την γραμμή του σταθερού τηλεφώνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια επικοινωνίας με το κέντρο λήψης σημάτων, και το σύστημα αποκομμένο να μην «ενημερώνει» το κέντρο λήψης σημάτων για οτιδήποτε του συμβεί (Διακοπή ρεύματος, παραβίαση χώρου, βανδαλισμός σειρήνας, κ.τ.λ.)

Προκειμένου να προλάβουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σας προτείνουμε, την εγκατάσταση ενός GSM/GPRS Module (PCS 250), το οποίο χρησιμοποιεί ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και λειτουργεί ως εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας του συστήματος με το κέντρο λήψης σημάτων.

Ως GSM χρησιμεύει σαν δεύτερο (2ο ) κανάλι επικοινωνίας με τον κεντρικό σταθμό λήψεως σημάτων συναγερμού. Σε περιπτώσεις κόψιμου της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής (π.χ. ΟΤΕ) η επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω κινητής τηλεφωνίας ενώ παράλληλα ενημερώνεται ο κεντρικός σταθμός λήψεως σημάτων συναγερμού και για την απώλεια της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής.

Ως GPRS χρησιμεύει σαν κύριο κανάλι επικοινωνίας με τον κεντρικό σταθμό λήψεως σημάτων συναγερμού εξασφαλίζοντας ταχύτερη αποστολή δεδομένων σε σχέση με το GSM. Παρέχει δυνατότητα POOLING (αποστολή σημάτων test ανά 5min) και συνεχή παρακολούθηση σταθερής τηλεφωνικής γραμμής. Στην περίπτωση κόψιμου της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής (π.χ. ΟΤΕ), ενημερώνεται ο κεντρικός σταθμός λήψεως σημάτων συναγερμού για την απώλεια της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου